Hoe druk het zaterdagavond was in de Westlandhal - foto Stefan van Eijk

Ondo lijdt nipte nederlaag in kampioenschapsduel

Het 's-Gravenzandse Ondo is er zaterdagavond niet in geslaagd kampioen te worden in de Tweede klasse I van de zaalkorfbalcompetitie. In de volle Westlandhal draaide de spannende topper tussen de twee koplopers uit op een nipte nederlaag: 19-20.

Bij het rustsignaal stond de stand van 11-9 op het bord. Dit beetje 'lucht' voor Ondo verdween heel snel in de beginfase van de tweede helft. Door drie treffers op rij nam Kinderdijk het heft in handen: 11-12.

Met nog een kwartier te spelen, stond het 15-15. Met nog vier minuten te gaan, was dat 18-19. Vervolgens werd het 18-20, maar Ondo sloot weer aan met 19-20. Maar daar bleef het bij.

Kinderdijk heeft nu de allerbeste papieren om volgende week een kampioenschapsfeestje te kunnen vieren.

Dijkvogels

In de Derde klasse H was Dijkvogels dicht bij een stunt in de uitwedstrijd tegen kampioen Korbatjo. Drie minuten voor tijd kende Dijkvogels nog een 19-21 voorsprong, maar uiteindelijk kon Korbatjo er een gelijkspel uitslepen: 21-21.