Archief

Stichting Westland Fairtrade opgericht

De Stichting Westland Fairtrade is donderdag officieel in Naaldwijk opgericht. De oprichting is een belangrijke stap om van de gemeente Westland een Fairtrade-gemeente te kunnen maken: een gemeente waar inwoners, winkels, bedrijven en instellingen samen werken aan meer eerlijke handel.

Westland Fairtrade wil de certificering van de gemeente Westland als Fairtrade-gemeente nog in juni dit jaar aanvragen bij de landelijke stichting Fairtrade Gemeenten. Om die doelstelling te halen, moet Westland Fairtrade nog 32 bedrijven, instellingen en verenigingen bereid vinden om Fairtrade-producten als koffie en thee te gebruiken zonder daar winst op te maken, en één bedrijf dat Fairtrade-producten met winstoogmerk gaat verkopen.

In de Uniekerk in 's-Gravenzande reikte wethouder Karin Zwinkels donderdag namens de nieuwe stichting Fairtrade -certificaten uit aan de protestantse kerken De Kiem, De Brug, de Noorderkerk en de Uniekerk. Het waren niet de eerste certificaten die in Westland werden uitgedeeld, maar wel de eerste onder de vlag van Westland Fairtrade.

De nieuwe stichting is inmiddels begonnen met het werven van vrijwilligers. Ook wil Westland Fairtrade de komende tijd diverse activiteiten organiseren om het begrip Fairtrade in Westland beter op de kaart te zetten.