Handbalsters Velo kampioen tweede divisie

De handbalsters van Veneco Velo zijn zaterdag kampioen geworden in de tweede divisie B. De dames uit Wateringen wonnen in Pijnacker met 23-22 van Oliveo en komen zo op 34 punten. Met nog twee wedstrijden te gaan kan nummer twee PSV Handbal het gat van zes punten niet meer dichten.

Daarmee keert de ploeg van het trainersduo Richard Rijkens en Bart de Koning na een afwezigheid van drie jaar weer terug naar de eerste divisie. Daar komt het in onder andere streekgenoot Quintus 2 tegen. De Heulse ploeg kan zondag kampioen worden, maar mag niet promoveren.

De wedstrijd verliep moeizaam voor de Wateringse ploeg. De eerste helft werd met een gelijke stand afgesloten: 10-10. Na een kwartier spelen in de tweede helft was de tussenstand 14-18 in het voordeel van Velo. Met nog twee minuten te spelen was de buit binnen, want Velo leidde met 20-23. In de slotminuten scoorde Oliveo nog twee keer. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechters barstte het feest los.

Velo, dat deze jaargang slechts één keer verlies en verder alles won, werd in het seizoen 2013/14 ook al kampioen van de tweede divisie. De Wateringers speelden toen twee jaar in de eerste divisie, waarna ze weer degradeerden.