Archief

Aanpassingen richting Oranjeheuvel met oog op harde brexit

Vrachtwagenchauffeurs in Hoek van Holland die na 29 maart hun douanepapieren niet op orde hebben, worden naar de Oranjeheuvel gestuurd. De wagens worden dan via de Hoeksebaan, rotonde Hoeksebaan (N223)/Polderhaakweg en de brug over het Nieuw Oranjekanaal geleid. De versmalling op de brug wordt verwijderd, zodat trucks elkaar kunnen passeren. Ook wordt de weg tussen de rotonde en de brug tijdelijk verbreed.

De werkzaamheden aan het terrein, dat plek moet bieden aan maximaal 200 vrachtwagens, bestaan vooral uit het storten van zand en puingranulaat voor de ondergrond. Ook wordt de grond voorzien van een omheining, een slagboom, verlichting en toiletvoorzieningen. Als de bufferlocatie in gebruik wordt genomen, zal daar dag en nacht toezicht zijn.

Op 29 maart, als de kans op een brexit-deal vervalt, moet de vrachtwagenbufferlocatie op de Oranjeheuvel in Hoek van Holland af zijn. Om ervoor te zorgen dat het een veilige en bereikbare plaats wordt, zal er soms ook 's nachts en in het weekend worden gewerkt.