Archief

Rodenburg: Aanpak woninginbraken is topprioriteit

De gemeente Midden-Delfland doet er alles aan om woninginbraken zoveel mogelijk te voorkomen. Dat zei burgemeester Rodenburg dinsdagavond in een commissievergadering, naar aanleiding van vragen van OGP-raadslid Ria Heutink over een inbraakgolf in Den Hoorn. "De aanpak van woninginbraken is in alle gemeenten in het district topprioriteit."

In 2018 werden 66 inbraken gepleegd in Den Hoorn en over de eerste twee maanden van dit jaar staat de teller al op elf. Vooral in de wijken die tegen Delft aanliggen, is het vaak raak. "Er is angst dat het beleid van Delft invloed zou hebben op Den Hoorn", aldus Heutink die sprak over een mogelijk waterbedeffect.

Volgens Rodenburg zal daar geen sprake van zijn. "Inbrekers zijn niet gehinderd door grenzen, die breken in waar het het makkelijkst kan." De burgemeester zei verder veel aan preventie te doen. Volgens hem wordt inmiddels zelfs gewerkt met een nieuw systeem waarmee bijna voorspeld kan worden waar en wanneer er ingebroken wordt. "Maar soms is het zo dat buurtpreventen en agenten midden in de nacht ergens lopen en net als ze weg zijn, alsnog wordt ingebroken. We zitten er bijna bovenop, maar de boeven zijn soms slimmer. We doen ons uiterste best met de systemen die we hebben."

Categorieen:
Midden Delfland 112