Archief

Opnieuw vier genomineerden voor Westlandse vrijwilligersjaarprijs

De genomineerden voor de Loftrompet 2018 zijn bekend: M25 Westland, Platform Gehandicapten, Plusbus en Team Westland. De prijs bestaat uit een vrijwilligerswaarderingsprijs en een publieksprijs en wordt jaarlijks uitgereikt aan een groep vrijwilligers die zich inzet voor de Westlandse samenleving. Beide prijzen worden 28 maart uitgereikt, in de Week van de Vrijwilliger.

MK25 WestlandIs een project dat jongeren van 12 tot 18 jaar ondersteunt om zich in te zetten voor de kwetsbaren in de samenleving. Dit doen ze door activiteiten te organiseren, zoals bingo voor mensen met een verstandelijke beperking en voedsel inzamelen voor Voedselbank Westland.

Platform Gehandicapten

Een organisatie die zich inzet voor een bereikbare, toegankelijke en bruikbare samenleving voor iedereen in Westland. Voor een groot deel bestaat de organisatie uit vrijwilligers die uit eigen ervaring weten welke problemen een lichamelijke handicap met zich meebrengt.

Plusbus

Brengt senioren in Westland met de bus van A naar B. Op deze manier wordt het tekort aan openbaar vervoer in de kernen gevuld en kunnen ouderen elkaar ontmoeten.

Team Westland

Haalt al meer dan tien jaar met sportieve uitdagingen geld op voor instellingen en initiatieven die rechtstreeks of zijdelings verband houden met kanker of onderzoek naar kanker. Aanvankelijk gebeurde dat voor KWF, maar sinds 2015 richt Team Westland zich volledig op de regio.



Westlanders kunnen van 13 tot 25 maart hun stem uitbrengen voor de publieksprijs, via www.loftrompetwestland.nl.

Vanaf 8 maart 19.00 zendt WOS op televisie portretten uit van de genomineerden. Een verslag van de uitreiking is op 29 maart te zien.

Categorieen:
Westland Algemeen