Archief

Nog geen nieuwe invulling voor voormalig politiebureau

Er is nog geen nieuwe invulling gevonden voor het voormalige politiebureau aan de Westlandseweg in Maassluis. De nationale politie is eigenaar van het gebouw en wil het tegen marktwaarde verkopen. Het pand is ook aan de gemeente Maassluis onder die voorwaarde aangeboden, maar de die heeft daar nog besluit over genomen, zo blijkt uit de beantwoording van schriftelijke vragen van het CDA.

Sinds begin 2018 is de politie in het gemeentehuis van Maassluis gevestigd en staat het bureau aan de Westlandseweg leeg. Door bezuinigingen bij de politie zou er eigenlijk niet langer een politiebureau in Maassluis blijven, maar daar stak toenmalige burgemeester Karssen een stokje voor. Samen met de raad vond hij budget om een politiepost in Maassluis te behouden.

De christendemocraten wilden vooral ook weten of het college van burgemeester en wethouders nog iets kunnen doen om langdurige leegstand van het gebouw tegen te gaan. Volgens het college valt het bureau buiten de eerder ingestelde zone voor de leegstandsverordening. Wel is in het coalitieakkoord afgesproken om die verordening van toepassing te verklaren op de hele stad.

Het politiebureau is begin jaren '70 neergezet door, en op kosten van, de gemeente Maassluis voor de toenmalige gemeentepolitie. De gemeentepolitie is op 1 april 1994 overgegaan in de regiopolitie en de gemeente Maassluis heeft het politiebureau "om niet" overgedragen aan de regiopolitie. Inmiddels is dat weer overgegaan in de nationale politie.

Categorieen:
Maassluis Politiek