Archief
Archiefopname Google Streetview

Archiefopname Google Streetview

Oproep gemeente: poep opruimen bij hondendijk

De gemeente Westland heeft hondenbezitters die gebruikmaken van de zogenoemde hondendijk in de duinen bij Monster opgeroepen om de poep van hun dieren goed op te ruimen. De gemeente heeft vrijdagavond gereageerd op het gerucht, dat deze Slaperdijk gesloten zou worden wegens verontreinigde grond.

"Net als alle hondenbezitters die gebruikmaken van het hondenuitloopgebied Slaperdijk Noord, willen ook wij dat het gebied open blijft voor het uitlaten van de honden. Maar naast dat het een fijn gebied is om in te wandelen, is het ook een beschermd gebied (Natura 2000). Samen met de terreinbeheerder Dunea willen wij de natuurkwaliteit verbeteren én het gebied beleefbaar houden", aldus de gemeente.

"De uitwerpselen van honden zorgen voor bemesting die slecht is voor de beplanting in het gebied (er is geen sprake van verontreinigde grond). Gemeente Westland heeft hier onlangs extra afvalbakken voor geplaatst en afvalzakjes opgehangen. Aan de hondenbezitters vragen wij dus om de poep van de honden op te ruimen. Zo zorgen we er samen voor dat we de slapersdijk open kunnen houden", verklaart Westland.

Een vier maanden geleden gestarte petitie tot behoud van de hondendijk scoorde de afgelopen twee dagen ineens honderden steunbetuigingen.