Archief
Google Streetview

Google Streetview

Scholenonderzoek RTL: Driemaster presteert het best

Basisschool De Driemaster in Hoek van Holland is over de afgelopen drie jaar de best presterende school in onze regio. Dat blijkt uit het jaarlijkse scholenonderzoek van RTL Nieuws. De Driemaster scoort een 8,8, terwijl de nummer twee, de Godfried Bomans-School in 's-Gravenzande, een punt minder scoort.

De onderzoeksredactie van RTL bekeek de eindtoetsresultaten van de leerlingen van ruim 6.000 Nederlandse basisscholen. Het gaat hier om de scores van het Cito, maar ook die van IEP en ROUTE 8 zijn meegenomen. De resultaten zijn in perspectief geplaatst met CBS-gegevens over de thuissituaties. Dit is bijvoorbeeld informatie over het opleidingsniveau en de herkomst van ouders en of ze schulden hebben.

Op deze manier komt er voor elke school een apart cijfer uit. Het gemiddeld cijfer in Nederland is een 7.

Achter De Driemaster en de Godfried Bomans-School staan IKC De Regenboog (Maassluis, 7,7), de Verburchhof (Poeldijk, 7,7) en basisschool Aloysius (Maasland, 7,7) in de regionale top 5. Slechts drie scholen scoren lager dan een 6: De Hofvilla in Wateringen (5,9), Het Tweespan in Maasdijk (5,9) en de Willem Alexanderschool in De Lier (5,8).



Van de Sint Jozefschool in Schipluiden is geen cijfer bekend, omdat het gebruik maakt van een andere eindtoets (AMN).

Bekijk hier de scores van alle scholen in onze regio.