Archief
SignBiblio

SignBiblio

CDA Maassluis niet gerust op gang van zaken bij Veilig Thuis

De gemeenteraadsfractie van CDA Maassluis wil van het college van B en W weten wat de actuele gang van zaken is bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond, de regionale organisatie die in actie moet komen bij huiselijk geweld. Aanleiding is een publicatie over het onvoldoende functioneren van Veilig Thuis.

Begin deze maand berichtte het dagblad Trouw dat in de laatste drie maanden van 2018 de regio Rotterdam de gewenste normen bij lange na niet heeft gehaald. De christendemocraten willen weten wat dit voor Maassluis betekent en hoe er wordt omgegaan met de meldingen met acuut gevaar.

Vanaf 1 januari dit jaar is de nieuwe meldcode huiselijk geweld ingegaan. Ook hiervan wil de CDA-fractie weten wat zijn de ervaringen tot nu toe zijn.

Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond heeft in 2017 een verbetertraject doorlopen. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd concludeerde dat de kwaliteit van Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond in oktober 2017 matig was. De inspectie constateerde toen dat het Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond niet lukte om voor alle gezinnen en huishoudens binnen de wettelijke termijn een vervolgtraject in te zetten.



Per 1 januari 2018 is Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond een zelfstandige stichting geworden, dit zou helpen om binnen de normen een vervolgtraject in te zetten.

Categorieen:
Maassluis Politiek