Patrick Dolkens 2

Quintus-heren houden schade beperkt tegen Visé

De handballers van Wematrans/Quintus kunnen met een goed gevoel terugkijken op het thuisduel met Visé. Waar de uitwedstrijd tegen de Belgische nummer twee nog met elf punten verschil verloren ging, bleef het zaterdag in Kwintsheul bij een nipte nederlaag: 21-23.

De hekkensluiter kon de Walen aan het begin van de eerste helft goed bijbenen en stond halverwege zelfs even voor. Visé kwam daarna weer terug, maar Quintus liet de ploeg maximaal drie punten uitlopen. Dat resulteerde in een ruststand van 9-12. In de tweede helft kwamen de Belgen goed uit de startblokken, met een 10-15 tussenstand als resultaat. Quintus knokte zich echter terug, maar kon niet voorkomen dat Visé er met de overwinning vandoor ging.

Velo doet goede zaken

In de tweede divisie B lijkt Veneco/Velo eenvoudig op weg naar de titel. Vorige week versloegen de Wateringse dames de enige belager PSV. Zaterdag volgde een overwinning op nummer vier Ventura. PSV ging wederom onderuit en staat met nog zes wedstrijden te gaan zes punten achter.

Kras/Volendam - HV Quintus 2 34-25

Sima SportVentura - Veneco/VELO 26-31 (18-16)

WPK/Westlandia - Herpertz BEVO 32-24 (16-9)

HABO'95 - Verburch 29-26 (14-12)