Sjoerd de Vos

Na sterk begin moet ODO korfbalderby aan Ondo laten

De streekderby in het zaalkorfbal tussen het Maaslandse ODO en Ondo uit 's-Gravenzande is uitgedraaid op een 18-22 overwinning voor Ondo, maar daar zag het bij de rust nog helemaal niet naar uit. Hiermee blijven de 's-Gravenzanders koploper in de Tweede klasse I.

Op de eerste wedstrijddag van dit zaalseizoen stonden de ploegen ook al tegenover elkaar. Dat duel werd in 's-Gravenzande met 8-16 door ODO gewonnen. De laatste weken is Ondo goed op dreef, al heeft de club daarbij wel driemaal op rij met slechts één punt verschil gewonnen.

ODO nam nu resoluut een voorsprong en het stond al snel 4-1. De ruststand was 12-8. In de tweede helft kwam Ondo steeds beter in de wedstrijd. Met nog tien minuten te spelen, werd het gelijk: 16-16. Zou Ondo voor de vierde maal op rij met één puntje verschil gaan winnen? Neen, want via 16-18 werd de eindstand van 18-22 bereikt. Verrukking bij Ondo, verbijstering bij de supporters van ODO.

Valto

In de Eerste klasse E is het Lierse Valto opnieuw ongeslagen gebleven, maar dat ging niet van een leien dakje. In het begin van de thuiswedstrijd tegen het Middelburgse Ondo ging het gelijk op. Valto kwam daarna op een voorsprong van 7-3, maar het werd weer gelijk. Vervolgens namen de Middelburgers het heft in handen en stond Valto bij de rust met 10-13 achter.

In de tweede helft werd het nog 13-15 voor de bezoekers, maar toen gingen de Lierenaren los. Het werd 19-15, waarmee het duel echt onder controle van de thuisploeg kwam. Via 22-17 en 26-18 kwam als eindstand 29-20 op het scorebord.