Archief

Yvette Broch tegen sporttalenten: Wees een beetje lief voor jezelf!

Voormalig handbalster Yvette Broch heeft donderdagavond tijdens het Westlandse Sportgala een boekje opengedaan over haar drie laatste seizoenen als internationaal topsporter. In die periode moest van haarzelf echt alles wijken voor de prestaties. "Het is heel confronterend om er achter te komen, hoe gemeen ik voor mijzelf ben geweest", zei de Monsterse in haar presentatie.

Op het podium in het Naaldwijkse WestlandTheater De Naald vroeg Broch zich af wat zij vanaf die plaats tegen haarzelf zou hebben gezegd, als zij als 16-jarig talent in de zaal had gezeten. In elk geval had zij absoluut niet de bedoeling om de sporttalenten te ontmoedigen. Zij moeten vooral hun doelen blijven nastreven. "Maar... maak plezier! Zorg voor een goede balans tussen hoofd, lichaam en je hart", aldus de vrouw die in 2017 werd uitgeroepen tot beste cirkelspeelster van het wereldkampioenschap.

"Wees onderweg naar je top een beetje lief voor jezelf!", hield zij de nieuwe generatie voor.

Begin augustus afgelopen jaar, bij de start van het nieuwe handbalseizoen, maakte Broch plotseling bekend dat zij stopte met haar sport.