Archief
WOS Media

WOS Media

Bertens en Hamminga Westlandse sporters van het jaar

Kiki Bertens en Kaspar Hamminga zijn donderdagavond uitgeroepen tot Sportvrouw en Sportman van het Jaar 2018 in Westland. Dat gebeurde tijdens het Westlandse Sportgala in theater De Naald in Naaldwijk.

De 27-jarige Bertens beleefde een zeer succesvol tennisjaar. De Wateringse won drie WTA-toernooien (Charleston, Cincinnati en Seoul) en bestormde mede daardoor de top tien van de wereldranglijst. Als kers op de taart mocht ze meedoen aan de prestigieuze WTA Finals, waar ze de halve finale behaalde.

Bertens, die vanwege een toernooi in St. Petersburg niet in Naaldwijk aanwezig kon zijn, had voor de titel Sportvrouw van het Jaar concurrentie van shorttrackster Lara van Ruijven (relaybrons op de Olympische Spelen) en de inmiddels gestopte handbalster Yvette Broch (WK-brons en de 'triple' met haar club Györi). Laatstgenoemde ontving wel de Oeuvreprijs voor haar succesvolle carrière.

Golfsurfer Hamminga (26) werd Sportman van het Jaar ten koste van voetbaldoelman Robert Zwinkels en judoka Coen van Winden. De 's-Gravenzander werd in 2018 voor de derde keer in zijn loopbaan Nederlands kampioen golfsurfen. In Scheveningen versloeg hij onder anderen Hoekenees Erik Ringelberg, die vierde werd.

De titel Sportploeg van het Jaar ging naar de voetballers van SV Honselersdijk. De ploeg van trainer Piet Boon promoveerde afgelopen zomer voor het eerst in de historie naar de Eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Wielrenner Menno Huising werd uitgeroepen tot Sporttalent van het Jaar en de rolstoelhandballers van Quintus gingen er vandoor met de titel van G-sporter.

Ronald Bekenkamp van basketbalvereniging Westland Stars won de Rabo Sportvrijwilligersprijs 2018.