Archief

Zeekoeten blijven aanspoelen bij Hoek van Holland

Dode en zieke zeekoeten blijven aanspoelen op het strand tussen Hoek van Holland en Monster. Er zijn ondertussen al zeven vogels aangeleverd bij vogel- en egelzorgcentrum de Houtsnip in Hoek van Holland. Hiervan zijn drie vogels overleden en vier herstellende.

Wat precies de oorzaak is van de ziekte is nog niet bekend. Wel hebben alle vogels die binnenkomen weinig energie en zwarte ontlasting. De dieren worden om de twee uur gespoeld, krijgen sondevoeding en mogen uitrusten onder een hittelamp. Het is de bedoeling dat ze binnenkort weer constant in het water te vinden zijn, zodat ze uitgezet kunnen worden naar de zee.

Zeekoeten leven op de Atlantische Oceaan en komen in de winter naar de Noordzee om eten te zoeken. Eerder deze week spoelden er meerdere vogels aan op de Waddeneilanden. Doordat de verzwakte vogels mee worden genomen door de zeestroom spoelen ze nu ook aan op ons strand.

Zieke zeekoeten kunnen naar De Houtsnip worden gebracht. Pas bij het oppakken van de vogels op voor je ogen, want de dieren kunnen pikken.