Patrick Dolkens 2

Quintus-dames verliezen weer van koploper

De handbaldames van Quintus hebben de eerste plek in de eredivisie niet kunnen overnemen van Otto Work Force/VOC. De landskampioen uit Amsterdam was zaterdag in een volle Eekhouthal in Kwintsheul voor de tweede keer dit seizoen te sterk voor de Heulse dames. Het werd nu nipt 22-23.

Quintus opende zenuwachtig en keek al snel tegen een 3-8 achterstand aan. Daarna begon de inhaalrace en kwam de thuisploeg tot op één punt: 9-10. Toch ging de Amsterdamse ploeg met een ruime voorsprong de rust in: 9-13.

Na de pauze knokte Quinus zich terug in de wedstrijd. Het werd een lange inhaalrace. VOC kon Quintus nog lange tijd van zich afhouden. Na ruim 37 minuten leidde VOC met 17-14 en later stond het zelfs 19-15. VOC strafte in deze fase fouten af die de thuisploeg makkelijk maakte. Het publiek ging zich er positief mee bemoeien en dit gaf Quintus een boost. De thuisploeg kwam bij 19-20 langszij en met nog iets minder dan tien minuten te spelen nam het zelfs een voorsprong: 21-20. VOC kwam weer langszij, waardoor het een spannende slotfase werd. De landskampioen profiteerde in de laatste minuten van slordigheden van de tegenstander en kwam op een 21-23 voorsprong. Quintus scoorde nog eenmaal, maar dat was niet voldoende voor een stunt.

Velo-PSV

In de tweede divisie B lijken de dames van Veneco/Velo fier op weg te gaan naar de titel. De topper tussen koploper en nummer twee PSV Handbal werd nipt gewonnen door de Wateringse ploeg. Na een spannend duel trok de thuisploeg met 21-20 aan het langste eind. In de eerste helft moest Velo een achterstand van 5-8 repareren en deed dat met verdedigend sterk spel, want de ruststand was 11-8 in het voordeel van VELO. Na de pauze werd het een thriller. Halverwege de tweede helft was de stand 15-15 en daarna bleven de marges minimaal. Door deze overwinning heeft Velo een voorsprong van vier punten op de naaste achtervolgers PSV en Bevo.