Archief

KNMI waarschuwt voor zware windstoten, hoogwater verwacht in Maassluis

Het kan vanavond flink waaien in onze regio. Daarom geldt voor de provincies Zeeland en Zuid-Holland code geel. Tussen 20.00 en morgenochtend 08.00 uur kunnen rukwinden tot 100 km/u voorkomen.

De wind staat eerst uit het westen, maar draait komende nacht naar het noordwesten. Vanaf dat moment is ook het noordwesten gevoelig voor zware windstoten. Maandagochtend neemt de windkracht snel af.

Het lijkt wel herfst vandaag. Het is bewolkt en er trekken buien over het land, met zelfs kans op onweer. In de loop van de middag wordt het droger waarna in de avond een nieuw regengebied volgt. Het wordt een graad of 7.

Hoogwateralarmering

De gemeente Maassluis waarschuwt voor hoogwater. Om 20.30 uur wordt een waterpeil van 2.03 meter boven NAP verwacht. Bij 1.85 meter boven NAP (rond 19.00 uur) loopt de loswal van de Burgemeester de Jonghkade onder water.

Met een slagboom is de kade afgesloten, om te voorkomen dat mensen hun auto op de loswal parkeren. Je kunt de loswal nog wel verlaten. Ook staat er een tekstkar om autobezitters te waarschuwen. Auto's die blijven staan als de kade onderloopt, worden niet weggesleept. Dat is voor risico van de autobezitter.

Door golven van voorbijvarende schepen kunnen delen van de Koning Willem-Alexanderboulevard onder water komen te staan.

Categorieen:
Maassluis Algemeen