Ellen Grimbergen

Hookers krijgen echt weerwerk van Utrechtse rugbyers

Rugbyclub The Hookers heeft ook de tweede wedstrijd in de kampioenschapspoule van de Eerste klasse gewonnen. Toonde het Utrechtse URC zich in de eerste fase van de competitie al een van de betere tegenstanders van de Hoekenezen, deze zondag was dat niet anders aan De Rondgang in Hoek van Holland.

The Hookers begonnen scherp aan de wedstrijd en stonden binnen tien minuten al een op voorsprong van 12-0. Dat gebeurde grotendeels via try's van René de Vries en Kevin Lensen. Daarna kon de ploeg uit Utrecht wat beter partij geven, maar kwam deze nog niet tot scoren. Uiteindelijk, bij een stand van 27-0, konden de bezoekers hun eerste punten op het bord laten zetten. Dit leidde tot een ruststand van 27-7.

Na rust waren de Utrechters goed opgewassen tegen de Hoekse ranglijstaanvoerder, want de gasten lieten vier try's aantekenen, waar de thuisploeg drie try's tegenover zette. Einduitslag 44-33.

Coach Mark Allen van de Hoekenezen liet Bas van den Heerik en de nog zeer jonge Niels van der Ploeg debuteren. Van der Ploeg maakt deel uit van het Nationale Talenten Centrum.