Archief
Boudewijn de Groot spreekt - foto Roy Beusker

Boudewijn de Groot spreekt - foto Roy Beusker

Bekend Nederland herdenkt Jacques Senf

Tientallen bekende artiesten, acteurs en andere tv-persoonlijkheden hebben vrijdag de overleden impresario Jacques Senf herdacht. De inwoner van Maasland overleed vorige week woensdag op 72-jarige leeftijd.

In de Koninklijke Schouwburg in Den Haag werden herinneringen opgehaald aan de theaterimpresario. Er waren onder andere woorden van zanger Boudewijn de Groot, zangeres Frédérique Spigt, televisieproducent Joop van den Ende en cabaretier Paul van Vliet.

Senf was betrokken bij de opkomst van de grote musicalproducties en de grote populariteit van de musical in Nederland. In 1991 werd in Maasland de Nationale Theaterkassa opgericht, een landelijk bespreekbureau voor het bestellen van kaarten voor concerten, theater, shows en (sport)evenementen.

Senf was tevens actief in het sociale leven in zijn woonplaats Maasland. Vanwege zijn inspanningen ontving hij op 7 november 2016 de hoogste onderscheiding van de gemeente Midden-Delfland, de Otto van Egmondpenning. Hij ging die dag, ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag, met circa 600 Maaslandse basisscholieren naar het Museon in Den Haag. Als kind bezocht Senf het museum zelf vaak.

Foto's: Roy Beusker