Archief
Ton Kolmeijer

Ton Kolmeijer

Otto van Egmondpenning voor Jacques Senf

De Otto van Egmondpenning van de gemeente Midden-Delfland is toegekend aan Jacques Senf. Burgemeester Rodenburg heeft de hoogste onderscheiding van de gemeente maandagavond in Het Trefpunt uitgereikt. Senf krijgt die naar aanleiding van zijn jarenlange, bijzondere inzet voor Midden-Delfland.

Als mede-oprichter van Sport en Spel Maasland, oprichter van de Culturele Vereniging Masalant, lid van de Vereniging Maaslandse Ondernemers en lid Groep Dorpskern Maasland heeft Jacques Senf zich al meer dan veertig jaar belangeloos ingezet voor de plaatselijke gemeenschap.

Nationale Theater Kassa

Maar ook de wijze waarop Senf zich heeft ingezet voor de Nederlandse cultuur is van grote waarde, aldus de gemeente. In verschillende rollen heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van de podiumkunsten, als ook aan de loopbaan van vele artiesten, acteurs, schrijvers en componisten. Zijn impresariaat is alom bekend en de Nationale Theater Kassa is een begrip in Nederland.

De Otto van Egmondpenning kan worden toegekend aan inwoners van de gemeente Midden-Delfland die zich over een periode van ten minste 25 jaar in zeer hoge mate verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Het was de derde keer dat de Otto van Egmondpenning is uitgereikt, sinds deze in 2005 in het leven geroepen is. Eerder kregen IJsbrand Chardon en Jacques Moerman deze onderscheiding.