Archief
WOS Media

WOS Media

Impresario Jacques Senf (72) overleden

Theaterimpresario Jacques Senf (72) is woensdagochtend thuis in Maasland overleden. Senf maakte in eerste instantie faam met The Golden Earrings (toen nog met een 's') waar hij op zijn 17de als loopjongen begon en snel opklom tot manager. Op voorstel van zanger-gitarist George Kooymans veranderde hij zijn voornaam van Jaap in Jacques.

In 1965 opende Senf 'Club 192' in Scheveningen en vier jaar later begon hij ook voor theater te produceren. De komst van zijn Maaslandse vrouw Barry in het bedrijf in 1980, zorgde voor een verdere groei van het bedrijf. Senf Theaterpartners geldt nu als het grootste Nederlandse impresariaat, dat meer dan vijftig producenten, gezelschappen en artiesten vertegenwoordigt.



In 1991 werd in Maasland de Nationale Theaterkassa opgericht, een landelijk bespreekbureau voor het bestellen van kaarten voor concerten, theater, shows en (sport)evenementen. Senf was betrokken bij de opkomst van de grote musicalproducties en de grote populariteit van de musical in Nederland. Ook in Vlaanderen was hij actief en hiervoor werd hij door Koning Boudewijn op 16 april 1992 geridderd tot Ridder in de Kroonorde.

Senf was tevens actief in het sociale leven in zijn woonplaats Maasland. Vanwege zijn inspanningen ontving hij op 7 november 2016 de hoogste onderscheiding van de gemeente Midden-Delfland, de Otto van Egmondpenning. Hij ging die dag, ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag, met circa 600 Maaslandse basisscholieren naar het Museon in Den Haag. Als kind bezocht Senf het museum zelf vaak.

De begrafenis zal in besloten kring plaatsvinden.