Archief
Nelleke Arnout

Nelleke Arnout

Verminderde kwaliteit Wollebrand-water niet door oude vuilstort

Er ligt in het recreatiegebied De Wollebrand in Honselersdijk een voormalige vuilstortplaats en daarop is de wielerbaan aangelegd. Maar de invloed daarvan op de waterkwaliteit in het gebied is volgens het Hoogheemraadschap Delfland gering. Dat laat het hoogheemraadschap desgevraagd aan WOS Media weten.

De waterkwaliteit in De Wollebrand is vorig jaar van het niveau 'goed' teruggegaan naar het niveau 'aanvaardbaar'. Hoewel de beschuldigende vinger dan richting de glastuinbouw gaat, heeft de fractie van CDA Westland deze week het college van B en W gevraagd of de vuilstort mede de oorzaak van de vermindering kan zijn. Volgens Delfland is dat niet aannemelijk en zijn de effecten van lekstromen uit de glastuinbouw veel groter. "Hierdoor is er onder andere sprake van veel voedingsstoffen in het water waarop blauwalg goed gedijt", aldus een woordvoerder.

Het hoogheemraadschap werkt in een zogenoemde gebiedsgerichte aanpak samen met de tuinbouwsector aan de verbetering van de waterkwaliteit. Westland Verstandig vindt echter dat Delfland veel belooft, maar dat het resultaat tot nu toe 'niet echt verbijsterend is'. De fractie heeft het college deze week gevraagd wat het college zelf van plan is om ervoor te zorgen dat de waterkwaliteit in de gemeente beter wordt.