Archief

Drie nominaties Westlandse sportvrijwilligersprijs

Ronald Bekenkamp, Gideon van der Kaaij en het duo Leontien Oosterhof en Annemarie de Wilde zijn dit jaar genomineerd voor de titel 'Rabo Sportvrijwilliger van het Jaar' in Westland. De prijs wordt al sinds 2014 uitgereikt op het Westlandse Sportgala en is bedoeld om vrijwilligers van sportverenigingen in het zonnetje te zetten.

De 23-jarige Bekenkamp is speler bij het eerste team van basketbalvereniging Westland Stars in 's-Gravenzande. Bij die club traint hij al vijf jaar verschillende jeugdteams. Bekenkamp is daardoor regelmatig op zaterdag en op doordeweekse avonden actief bij de club. Ondanks dat heeft hij ook tijd om elke zomer het Stars Camp voor 14-jarigen te organiseren.

Van der Kaaij is al twintig jaar actief als trainer bij korfbalvereniging Ondo in 's-Gravenzande. In die rol leidde hij verschillende teams naar het Nederlands kampioenschap. 'Gido' is een echte people manager. Dat is nodig ook, want vrouwen vragen om een andere benadering dan mannen.

Oosterhof en De Wilde zijn met zijn tweeën verantwoordelijk voor de gehele mini-afdeling bij volleybalvereniging Monza in Monster. Wekelijks trainen en coachen ze een grote groep kinderen. Daarnaast regelen ze ouderavonden en hebben ze dit jaar de CMV-toernooien (mini-toernooien) georganiseerd voor mini-teams uit de regio met een opkomst van ongeveer 300 kinderen.

WOS TV maakte van alle vrijwilligers een portretje. Dat is terug te zien via de pagina Uitzending Gemist. Stemmen kan tot woensdagavond 30 januari 19.00 uur op Westlandsesportprijzen.nl. De uitreiking is donderdagavond in WestlandTheater De Naald.