Archief
WOS Media

WOS Media

Ottevanger hoopt dat spitsboot maandag weer vaart

Exploitant Ottevanger OV hoopt dat de spitsboot tussen Maassluis en Rozenburg komende maandag weer kan varen. Dat zegt directeur Boy Ottevanger desgevraagd tegen WOS Media. Veerboot de Blankenburg werd dinsdag uit de vaart genomen vanwege een technische storing.

Monteurs zijn deze dagen druk bezig met het vervangen van alle brandstofpompen in de machinekamer. "En dan hopen we dat het voor elkaar is", aldus Ottevanger.

Het is de tweede keer in korte tijd dat de spitsboot uit de vaart genomen moest worden. De Blankenburg keerde eind oktober terug na onderhoud, maar moest vlak voor de kerstvakantie wegens problemen met de motor weer uit de vaart worden genomen. De twee problemen hebben volgens Ottevanger echter niets met elkaar te maken. "Er zijn nogal wat dingen die met een boot fout kunnen gaan."

Ondanks de problemen heeft de exploitant wel flink in de boot geïnvesteerd. Zo is de gang voor voetgangers lichter gemaakt en afgesloten met deuren. Ook is verwarming opgehangen, is er een koffieapparaat aanwezig en kunnen reizigers gebruik maken van draadloos internet aan boord.

Categorieen:
Maassluis Algemeen