Archief
Signbiblio

Signbiblio

Westlandse raad verdeeld over 'kinderpardon'

De gemeenteraad van Westland is in twee helften verdeeld als het gaat om aansluiting bij de zogenoemde 'kinderpardongemeentes'. De stemming over een daartoe strekkende motie kwam dinsdagavond uit op 19-19, mede door de afwezigheid van een raadslid van Westland Verstandig. Dit bekent een nieuwe stemming in de eerstvolgende raadsvergadering.

De motie was een initiatief van de fracties van CDA, GroenLinks, D66 en PvdA en verkreeg ook de steun van de VVD, ChristenUnie-SGP en een raadslid van Westland Verstandig. In de motie wordt het college van B en W gevraagd om, eventueel samen met andere gemeentes, druk uit te oefenen op de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid om het kinderpardon te versoepelen en de asielprocedure te verkorten.

De partijen stellen dat kinderen die al langer dan vijf jaar in Nederland zijn, hier geworteld zijn en zich hier thuis voelen. Ook wijst de fractie op een uitspraak van de Kinderombudsman: "Het uitzetten van kinderen naar landen die voor hen vreemd zijn, doet de ontwikkeling van kinderen geweld aan."

Categorieen:
Westland Politiek