Archief
Boudewijn Vermeer

Boudewijn Vermeer

Veertig man houdt schaatsbaan Schipluiden sneeuwvrij

Vrijwilligers van IJsclub Vlietland in Schipluiden zetten dinsdag alles op alles om de schaatsbaan sneeuwvrij te houden. Al schaatsend en met sneeuwschuivers in de hand wordt door veertig man de sneeuw getrotseerd.

De ijsbaan aan de Zouteveenseweg is deze winter nog niet open gegaan. Sneeuw en ijs zijn als water en vuur, want sneeuw heeft een isolerende werking en werkt als een soort deken. Het ijs zal dan ook niet snel aangroeien.

Of de schaatsbaan van Schipluiden deze week nog open kan is de grote vraag. 's Nachts zakt de temperatuur tot onder nul, maar overdag dooit het. De ijsbaan in De Lier is deze dinsdag wel open. Er kan geschaatst worden tot 17.00 uur, valt te lezen op de site van de ijsclub.

Verwachting sneeuwval

In een groot deel van Nederland sneeuwt het dinsdagochtend. Het KNMI verwacht hoeveelheden van 1 tot 3 centimeter, lokaal wat meer. In de loop van de middag en avond wordt het in onze regio overwegend droog. Het kan na de sneeuwval wel lokaal glad blijven door sneeuwresten en later door bevriezing van natte weggedeelten. Daarom geldt er code geel.

Categorieen:
De Lier Algemeen