Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Schommels terug in speeltuin Wateringen

Speeltuin Juliahof in Wateringen heeft weer schommels. De gemeente heeft ze maandagochtend vroeg weer teruggehangen. Aan dat terughangen ging een lange discussie vooraf. Er moest zelfs een motie aan te pas komen.

De gemeente Westland haalde begin november de schommels weg om daarmee een einde te maken aan de overlast van hangjongeren. Dat gebeurde in overleg met een aantal omwonenden. Besloten werd deze proef tot februari af te wachten.

Maar deze noodgreep kon lang niet op alle steun rekenen van ouders met jonge kinderen in de buurt. Zo deed een moeder haar beklag op Facebook, en sprak een andere verontruste moeder de gemeenteraad toe. Er was ook steun voor de maatregel te horen.

In de politiek was onvoldoende steun te vinden voor het weghalen van de schommels. Een meerderheid bepaalde dat de schommels moesten terugkeren in dezelfde speeltuin, in overleg met omwonenden. ChristenUnie-SGP, D66 en GroenLinks stemden tegen. De rest van de partijen was voor terugkeer.

De schommels hangen tijdelijk op de oorspronkelijke plek. Uiteindelijk gaan ze naar een nog nader te bepalen locatie in de speeltuin. De gemeente moet eerst de ondergrond van de nieuwe locatie geschikt maken. Dat gebeurt eind januari of in februari, laat de woordvoerder verder weten. Zoals de motie voorschrijft, gaat ook dat overleg met omwonenden.