Archief
Rolf van Koppen

Rolf van Koppen

Arends gastheer voor Chinese minister

Burgemeester Bouke Arends van Westland heeft maandag zijn eerste internationale ontmoeting sinds zijn installatie gehad. In het World Horti Center was hij de gastheer van Qu Dongyu, de Chinese vice-minister van het ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling. Die was voor een kort bezoek in Nederland, waar hij midden jaren '90 wetenschappelijk onderzoek deed aan Wageningen University.

Qu ontmoette in Naaldwijk een groep tuinbouwondernemers. Vanuit het Westlandse glastuinbouwcluster wordt intensief samengewerkt met China. Ondernemers en overheid zoeken naar oplossingen om op een grootschalige en duurzame manier voedsel en bloemen te telen. Het platform Dutch Greenhouse Delta sloot drie maanden geleden een strategische samenwerking voor de ontwikkeling van een hightech tuinbouwproductiecentrum in Jianshan, de belangrijkste economische delta van China.

Ter ere van het bezoek en de langdurige Chinees-Nederlandse betrekkingen vernoemde Van den Bos Flowerbulbs, een van de grootste Nederlandse exporteurs van bloembollen naar onder meer China, een nieuwe variƫteit callalelie naar de minister. Winter Jade, de betekenis van Dongyu, werd door Qu officieel gedoopt.