Archief
Archieffoto Fred van der Ende

Archieffoto Fred van der Ende

Arends wil feestweken komende jaren niet verkorten

Er gaat toch niets veranderen aan de duur van de feestweken en enkele feestdagen in Westland. Dat is tenminste wat burgemeester Bouke Arends aan de gemeenteraad wil gaan voorstellen. Na diverse gesprekken te hebben gevoerd is Arends tot de conclusie gekomen dat hij in de komende jaren de lijn van 2018 wil volgen.

Volgens de in december door de gemeenteraad aangenomen Evenementennota moeten de feestweken in De Lier en Poeldijk terug van vijf naar vier dagen en zou er in Kwintsheul en Honselersdijk geen feest aan de vooravond van Koningsdag gehouden mogen worden. Daarover ontstond flink wat commotie bij de organisaties van de feesten en ook diverse fracties bleken achteraf niet zo gelukkig met hun keuze.

Arends stelde begin januari tijdens een commissievergadering al dat hij het zó kan regelen dat voor dit jaar de feitelijke situatie van 2018 verlengd wordt, maar nu wil hij dus nog verder gaan door het ook voor de komende jaren zo te regelen. De raad ontvangt daarover op korte termijn een voorstel.