Archief
Schermafdruk uitzending Opgelicht 1

Schermafdruk uitzending Opgelicht 1

Celstraf voor met huurcontracten frauderende Lierenaar

De rechtbank in Amsterdam heeft een 24-jarige man uit De Lier veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk. De man verkocht maandenlang valse huurcontracten in meerdere gemeenten in Nederland.

Met deze contracten, die voor zo'n 300 euro van de hand gingen, konden zijn klanten zich bij een gemeente inschrijven en zo bijvoorbeeld reisdocumenten aanvragen. Maar de aanvrager woont niet op dat adres. De rechtbank achtte overigens niet bewezen dat de Westlander deze huurcontracten zelf heeft gemaakt.

De zaak kwam begin vorig jaar aan het rollen via een uitzending van het AVROTROS-programma Opgelicht?!. Het dossier dat de tv-makers opbouwden werd daarna overhandigd aan de politie. De Amsterdamse politie deed vervolgens onderzoek, in samenwerking met de rechercheteams van Rotterdam en Den Haag. Op 3 oktober werd de man aangehouden.

De straf valt iets hoger uit dan de eis van het OM, dat twee weken geleden 15 maanden cel, waarvan 3 voorwaardelijk, bepleitte. De rechter woog donderdag onder meer zwaar aan het feit dat de delinquent, die de uitspraak in de cel afwachtte, geen spijt heeft betuigd.

De Lierenaar werd in 2015 ook al veroordeeld voor brandstichting van zijn toenmalige restaurant in de Goudenregenstraat in Den Haag. Vanwege het hoge recidivegevaar heeft hij over het voorwaardelijke deel van de straf een proeftijd van drie jaar gekregen.

Categorieen:
De Lier Westland 112