Archief

Uitvoering Kindpakket voortaan door WestlandPas

De uitvoering van het Kindpakket Westland is per 1 januari overgegaan van Stichting Leergeld naar Stichting WestlandPas. Alle partijen zijn ervan overtuigd dat de gezinnen beter geholpen zijn als de uitvoering bij één partij belegd is, aldus de gemeente Westland.

Stichting WestlandPas was al betrokken bij een deel van de uitvoering. De gemeente blijft de aanvraag toetsen en WestlandPas is nu het aanspreekpunt voor inwoners en aanbieders. Voor hen wijzigt er eigenlijk niets in de werkwijze.

De gemeente voert in opdracht van het Rijk de regeling Kindpakket uit. Het Kindpakket is een vorm van bijzondere bijstand voor kinderen die opgroeien in gezinnen met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum. Doelstelling is, dat deze kinderen "mee kunnen doen". Daarbij moet worden gedacht aan voorbeelden als zwemles, deelname aan een schoolreisje, een winterjas en contributie van een (sport)vereniging.

Het Kindpakket is als zodanig begin 2015 ingevoerd. In 2016 telde Westland ongeveer 2.200 kinderen in armoede. Van hen hebben er in dat jaar 'slechts' 819 van het Kindpakket kunnen profiteren. In het afgelopen jaar maakten ongeveer 1.200 kinderen gebruik van het Kindpakket Westland.

Stichting Leergeld

De stichting Leergeld Westland, onderdeel van een landelijke organisatie, richt zich al jaren eveneens op kinderen in gezinnen met een laag inkomen. Waar de basisvoorziening van de gemeente tekortschiet, kan deze vrijwilligersstichting maatwerk leveren in individuele situaties.

Categorieen:
Westland Algemeen