Leo de Jong

Leo de Jong

Westlandia pakt belangrijke punten

De zondagploeg van Westlandia heeft zondag de eerste wedstrijd na de winterstop met 1-0 gewonnen van Blauw Geel '38. Het is een belangrijke overwinning voor de Naaldwijkers om weg te kunnen komen bij de onderste plekken. Westlandia heeft na 16 wedstrijden spelen 16 punten en staat op de 15e plek in de Derde divisie.

Net na rust scoorde Giovialli Serbony de openingstreffer na een voorzet van Jedsel Markes. Even daarvoor werd de bal na een foute pass onderschept en langs de lijn meegegeven aan Markes. Die vond voor de goal gemakkelijk de spits van Westlandia. De drie punten zijn meer dan welkom. In de laatste fase van de wedstrijd werd spits Serbony gewisseld voor een verdediger om zo de wedstrijd binnen te slepen.

Bij Westlandia stonden de teruggekeerden Dean van Ooijen en Patrick Batist allebei in de basis. Van Ooijen heeft voor Excelsior Maassluis gespeeld. Het afgelopen jaar kwam hij amper aan spelen toe. Van Ooijen werd in de tweede helft gewisseld voor Yaslin Mazlum. Batist keert na een half jaar terug bij Westlandia. De verdediger verliet de Naaldwijkse club afgelopen zomer na vijf jaar selectievoetbal voor VVSB uit Noordwijkerhout.