Ellen Grimbergen

Hookers prima van start in tweede helft competitie

Rugbyclub The Hookers staat na de eerste ronde van de kampioenschapspoule in de landelijke Eerste klasse fier bovenaan op de ranglijst. De Hoekenezen hebben 10 punten, op 1 punt volgt concurrent Eemland.

Aan De Rondgang in Hoek van Holland wachtte zondagmiddag de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, tegen USRS. De Utrechtse studenten hadden weinig in te brengen tegen de bij vlagen zeer goed spelende Hoekenezen. De 17-jarige Mike Scholtes (uitkomend voor het Nederlands team onder 18) opende na 7 minuten de score. Daarna was er weinig eer meer te behalen voor USRS. Slechts door een fout in de Hoekse verdediging konden de mannen uit de Domstad wat punten op het bord zetten. Try's van onder anderen Thijs Mostert en Sjoerd Dijkshoorn bepaalden ruststand op 32-7.

Na rust bleven de Hookers druk zetten op de Utrechtse lijn, wat resulteerde in een aantal mooie scores, waarbij de try van Tom van Reeven niet ongenoemd mag blijven. Het publiek kon genieten van een aantal supersnelle combinaties van de thuisploeg. De laatste score van de wedstrijd kwam op naam van Jens van der Knijff, die in het afgelopen voorjaar nog een enkel brak in een wedstrijd tegen HRC. Hij bepaalde de eindstand op 61-7.