Archief

Is er interesse voor een aardwarmteproject in Maasdijk?

Is er genoeg enthousiasme te vinden voor een nieuw aardwarmteproject in Maasdijk en een deel van 's-Gravenzande? Dat is de vraag die Energie Transitie Partners (ETP) en projectgroep Aardwarmte Maasdijk zichzelf stellen. Om de interesse te pijlen, is er volgende week maandag een interessebijeenkomst waarbij het project wordt toegelicht.

ETP verwacht dat er een warmtevermogen van 30 á 40 MWth kan worden gerealiseerd, flink meer dan uit eerdere berekeningen bleek. Ook wordt onderzocht of er potentie is voor samenwerking met omliggende geothermieclusters. Het onderzoek vindt plaats voor rekening en risico van ETP.

In 2017 en 2018 zijn er berekeningen gemaakt op basis van het vermogen van één zogeheten geothermiedoublet (twee naast elkaar liggende boringen) en een warmtenet voor de deelnemende bedrijven. Dit bleek op basis van de gekozen uitgangspunten onrendabel. ETP is gekomen met een nieuw scenario waarbij er drie doubletten in één keer worden ontwikkeld, wat voordeel op zou moeten leveren.

De bijeenkomst vindt plaats bij Lans Westland aan het Maasambacht 2B in Maasdijk om 15.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via t.hopman@hvcgroep.nl.