Archief
Westlandia

Westlandia

Nipte nederlaag WPK/Westlandia bij concurrent Foreholte

De handbaldames van WPK/Westlandia hebben zondagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden tegen concurrent Foreholte 2. In Voorhout was de thuisploeg nipt met 22-21 te sterk. Daardoor blijft de Naaldwijkse ploeg vastzitten in de degradatiezone van de Tweede divisie B.

Westlandia trad voor het eerst dit seizoen aan zonder Britt Maarschalkerweerd, die de overstap heeft gemaakt naar VOC. Haar vertrek werd echter goed opgevangen door andere speelsters. Onder meer Robin den Brabander en Ilse Lansbergen speelden een goede pot en vonden veelvuldig het net.

In een gelijkopgaande wedstrijd gingen de Naaldwijkers goed en agressief van start, maar konden dat niet volhouden. Bij rust nipt ging de ploeg van Marc Klein nog aan de leiding (12-13) en dat werd tot een kwartier voor tijd goed vastgehouden. Daarna ging het echter mis. De gasten wilden graag winnen en trokken daardoor soms aan de noodrem, met een tijdstraf tot gevolg. Dit brak Westlandia op, waardoor Foreholte op voorsprong kon komen (22-21).

Met nog enkele seconden voor het eindsignaal was er een kans om nog gelijk te maken, maar Mandy Zwinkels raakte de keepster.



Alle uitslagen:


Heren

Eerste divisie

ARBO Rotterdam - DIOS 25-27

Tweede divisie

Helius- Westlandia 23-33 (15-20)

Apollo - Quintus 3 29-25

Dames

Eerste divisie

Westsite - HV Quintus 23-30

Tweede divisie

Foreholte 2 - WPK/Westlandia 22-21 (12-13)



Hoofdklasse

Verburch - sc Twist 22-21

Categorieen:
Naaldwijk Sport