Archief
Archief Twitter VELO Badminton 1

Archief Twitter VELO Badminton 1

Belangrijke zege badmintonners VELO in Almere

De badmintonners van Le Credit Sportif VELO zijn terug in de race voor het landskampioenschap. De Wateringers wonnen zaterdagavond de lastige uitwedstrijd bij AviAir Almere, concurrent om de derde plek in de kampioenspoule, met 3-5.

VELO begon goed aan de wedstrijd. Almere moest door een blessure al na één game opgeven in het damesdubbel. Daarna ging ook het herendubbel - in drie sets - naar de bezoekers. Daarna bleek de thuisploeg wel veel sterker in de twee herenenkelspelen en kon Tamara van der Hoeven niet winnen van de kleine (nauwelijks 1.20 m lang) Chinese Amy Tan.

De beslissing moest dus vallen in de gemengd dubbelspelen. Jim Middelburg en Myke Halkema wonnen in een gelijk opgaande wedstrijd knap van Aram Mahmoud en Tan. Daarna sleepten Alex Vlaar en Van der Hoeven definitief de winst binnen.

VELO, dat na de reguliere competitie als koploper begon aan de kampioenspoule, staat na vier wedstrijden op de derde plek met één punt meer dan Almere. De nummer één gaat rechtstreeks door naar de finale om het landskampioenschap, de nummers twee en drie spelen een halve finale. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan voor het klassement wordt opgemaakt.

Categorieen:
Sport