Archief
Facebook Pius X

Facebook Pius X

Nauwe samenwerking Pius X en De Phoenix

Muziekverenigingen Pius X uit Poeldijk en De Phoenix uit Wateringen gaan verder samenwerken. Dat hebben de besturen van beide verenigingen vlak voor Kerstmis besloten. Beide groepen blijven wel onder hun eigen naam optreden en hun 'eigen' dorp bedienen.

De samenwerking komt erop neer dat de muziekgroepen samen concerten zullen geven en dat er gezamenlijke repetities zijn. Ook is er sinds vorige maand één dirigent voor beide verenigingen: Hardy Li.

Anderhalf jaar geleden klopte De Phoenix voor het eerst bij Pius X aan. "Hun slagwerkgroep bestond toen nog maar uit een paar leden", weet voorzitter Bas Vermeulen van Pius X. "Zij vroegen zich af of die bij ons konden aansluiten." Andersom ging Pius X in mei vorig jaar in gesprek met De Phoenix, toen er sprake was van een onderbezetting bij het blaasorkest. De muziekverenigingen hebben inmiddels al meerdere keren samen opgetreden, onder meer tijdens het afsluitende muziekfestival bij Rondje Poeldijk.

Afgelopen december volgde een evaluatie, "en iedereen was enthousiast", zegt Vermeulen. En dus krijgt de samenwerking verder gestalte. "Het zal zorgen voor meer uitvoeringen, maar daar doe je het als muzikant ook voor."