Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Gemeentehuis Westland in het oranje licht

Het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk staat dit weekend in de oranje schijnwerpers. Dit gebeurt in het kader van de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De kleur oranje staat voor een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

De Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen is onderdeel van de '16 Days of Activism against Genderbased Violence' (van 25 november tot 10 december), geïnitieerd door de Verenigde Naties. Sinds 2014 is het oranje uitlichten van beeldbepalende plaatsen een onderdeel van 'Orange the World'. In dat jaar deden bijvoorbeeld Times Square, het Empire State Building en de piramides en sfinx in Cairo mee. In Nederland waren dat vorig jaar onder meer het Vredespaleis en de Erasmusbrug. Dit jaar komt daar ook het Binnenhof bij.

Burgemeester Van Ardenne steunt de actie van harte. "Als Kamerlid en minister heb ik mij met succes ingezet om VN resolutie 1325 aangenomen te krijgen. Deze resolutie gaat over het terugdringen van geweld en discriminatie tegen vrouwen in oorlogsgebieden en krijgsmachten. Het is belangrijk dat er aandacht aan dit onderwerp wordt geschonken, want helaas komt geweld tegen vrouwen en meisjes nog heel veel voor."