Archief
Maasdelta

Maasdelta

Sloopwerkzaamheden gestripte flat Maassluis begonnen

De sloop van een inmiddels gestripte flat aan de P.C. Hooftlaan in Maassluis is deze woensdag begonnen. Op die plek moet een appartementencomplex met 64 woningen voor ouderen komen. Een groot deel van die ouderen woont nu nog in seniorencomplex De Vliet, dat schuin tegenover de flat staat.

In september zijn de voorbereidingen voor de sloop van de flat getroffen. Vervolgens begon het sloopbedrijf in oktober met de sanering van de asbesthoudende onderdelen. Daarbij werden ook te hergebruiken materialen verwijderd. Met behulp van een grote kraan wordt nu het resterende deel van de flat gesloopt.

Tijdens de werkzaamheden blijft het gebied toegankelijk voor verkeer. De aannemer neemt maatregelen om geluidshinder en stofoverlast te beperken. Als het proces volgens plan verloopt, worden de sloopwerkzaamheden eind december 2018 afgerond. De hekken blijven staan voor de nieuwbouw die in 2019 plaatsvindt.

De sloop en nieuwbouw maken onderdeel uit van een groot vernieuwingsproject in de wijk Sluispolder-West, op de rand van het oude centrum van Maassluis.

Categorieen:
Maassluis Algemeen