Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Elso Reedijk weer op vrije voeten

Twee dagen nadat hij werd opgepakt voor het vernielen van zijn huis is Elso Reedijk uit Ter Heijde weer op vrije voeten. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) aan mediapartner Omroep West. Dinsdagavond arresteerde de politie de 51-jarige man, nadat hij zijn huis kort en klein had geslagen.

Reedijk deed dat nadat de rechter had besloten dat hij na 25 jaar zijn huis aan de Piet Heinstraat uit moet. Tijdens een onderzoek naar een vermeende schietpartij vond de politie 3,6 kilo henneptoppen in zijn badkamer en onder de trap. Woningcorporatie Arcade wilde Reedijks huurcontract opzeggen, omdat hij zich met de hennepteelt niet aan de regels hield.

Dichtgetimmerd huis beklad

Arcade heeft het huis ondertussen dichtgetimmerd. Buurtbewoners, die Reedijk al langer steunen, hebben op de dichtgetimmerde ramen slogans en leuzen gekalkt: "Hier hoort Elso Reedijk" en "was dit nodig voor dat beetje softdrugs" zijn de boodschappen aan burgemeester Van Ardenne en de woningcorporatie.

Naar verluidt verblijft de 51-jarige Reedijk bij zijn vriendin, maar daar zou hij met zijn honden en poezen niet kunnen blijven. Duidelijk is wel dat Reedijk zich in februari volgend jaar moet melden bij de politierechter.

Categorieen:
Monster 112