Archief
District8

District8

Heijenaar Reedijk slaat woning kort en klein

Heijenaar Elso Reedijk, die woensdag uit zijn huurwoning zou worden gezet vanwege drugsbezit, heeft dinsdagavond daar de boel kort en klein geslagen. Buren en zijn dochter proberen op dit moment de boel weer op te ruimen. Reedijk is door de politie meegenomen.

Eerder had Reedijk het juridische gelijk aan zijn kant gekregen ten opzichte van de gemeente die hem ook uit zijn huis wilde zetten, gisteren kreeg hij alsnog te horen dat hij er vandaag uit moet van woningbouwvereniging Arcade. Reedijk verloor dinsdagmiddag een door hem aangespannen kort geding.

De 51-jarige Reedijk is een bekende verschijning in Ter Heijde. In november doorzoekt de politie zijn huis, omdat er voor de deur een schietpartij zou zijn geweest. Achteraf is daar geen sprake van maar de politie vindt wel 3,6 kilo aan henneptoppen in de badkamer en onder de trap.

Woningbouwvereniging Arcade heeft Reedijk kort na de hennepvondst in november een brief gestuurd. "Daarin stond dat de huurovereenkomst zou worden beëindigd. We willen een duidelijk signaal afgeven aan alle huurders, we accepteren geen drugs in de huurwoningen. Dat leidt altijd tot vertrek uit de woning", zei de advocate van de woningcorporatie dinsdag in de rechtbank.

Voor Reedijk heeft zijn huurhuis aan de Piet Heinstraat grote emotionele waarde. Hij woont er ruim 25 jaar en twee van zijn kinderen zijn er overleden. Zijn dochter van 18 woont nog bij hem. "Ze zit op school in haar examenjaar en verliest een dak boven haar hoofd als de ontruiming doorgaat", zegt de advocaat van Reedijk dinsdag.

Categorieen:
Monster 112