Archief
District8 2

District8 2

'Bewoner Kloosterpad vermoord door drugs in flesje Flugel'

De 59-jarige man die begin dit jaar werd vermoord in zijn woning aan het Kloosterpad in Den Hoorn, is mogelijk vermoord door GHB in een flesje Flugel. Dat blijkt uit de verklaring van Daniëlle van H. (44), één van de verdachten in de zaak, vrijdag voorlas tijdens een voorbereidende zitting, meldt mediapartner Omroep West.

In haar verklaring zei de Delftse onschuldig te zijn. Volgens de vrouw werd ze onder druk gezet door medeverdachte Vincent de B.(41) om hem en verdachte Gijs S.(19) naar de woning in Den Hoorn te rijden. "Ik voel me zo stom dat ik ben gaan rijden, maar Vincent bleef maar bellen."

Het slachtoffer werd op 22 januari 's avonds dood gevonden in zijn huis aan het Kloosterpad in Den Hoorn. Hij had voor zijn dood stiekem GHB gekregen. Van H. suggereerde in haar verklaring dat de drugs in flesjes Flugel zaten, die De B. had meegenomen. "Wil moest die opdrinken", vertelde ze.

Daarna beschrijft ze hoe Vogelaar achterover valt, door een glazen tafel die in de woonkamer staat. Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer voor zijn dood geschopt en geslagen is tegen zijn hoofd. Ook werden zijn armen en benen vastgebonden met tape. Vervolgens is hij beroofd van zijn tv, sleutels en telefoon. Een aantal messteken in zijn rug werd hem uiteindelijk fataal.

Ruzie om geld

Aan de dood van Vogelaar ging een ruzie vooraf. Volgens Van H. was het slachtoffer geld schuldig aan Vincent de B. Die beriep zich tijdens de zitting op zijn zwijgrecht. De derde verdachte Gijs S. was vrijdag niet aanwezig.

Alle drie de verdachten zitten nog vast. Een verzoek van Van H. om haar vrij te laten, wees de rechter af. De volgende zitting staat gepland op 28 december.

Categorieen:
112