Archief

In Gardien Tot Tien: bijna dood ervaringen en gastheer gezocht

In Gardien Tot Tien vertelde Eric Borggreve over de eerste Beukenrode lezing in de Oude Kerk van vanavond en had Simone van Vitis Welzijn drie vrijwilligersvacatures voor ons in de aanbieding met de functie van gastheer of gastvrouw.

Cardioloog Pim van Lommel geeft eerste Beukenrode lezing in Oude Kerk Naaldwijk

Vanavond vindt de eerste Beukenrode lezing plaats in de Oude Kerk in Naaldwijk. Eric Borggreve vertelde vanochtend wat de lezing gaat brengen vanavond. Cardioloog Pim van Lommel komt vertellen over zijn boek Eindeloos Bewustzijn waarin hij onderzoek doet naar mensen die klinisch dood waren verklaard, maar later vertelde over allerlei ervaringen en waarnemingen.

Helaas zit de lezing al vol.



College gaat ondanks protest verder met verhogingsplannen geluidwal

Tientallen bewoners van de Doornenbuurt in Maassluis kwamen dinsdagavond af op een debat over het besluit om de geluidswal langs de A20 te verhogen. Ze zien de plannen die in juli nog door een ruime meerderheid van de raad zijn aangenomen, niet zitten. Voor het eerst sinds tijden was de toon van het debat in Maassluis fel. Het college van burgemeester en wethouders wil ondanks protest vanuit de wijk, de plannen doorzetten.



Vrijwilligers gezocht voor ontvangst gasten diverse verenigingen in de regio

Deze week is Vitis Welzijn vooral op zoek naar vrijwilligers die als gastheer of gastvrouw willen dienen in de regio. Simone van Ham vertelde vanochtend wat de vrijwilligersvacatures precies inhouden en waar mensen bij interesse terecht kunnen. Zo zoekt voetbalvereniging V.V. Naaldwijk nog vrijwilligers die op de zaterdagen alle teams, coaches en eventuele scheidsrechters welkom willen heten en de weg wil wijzen op het voetbalveld.



Gemma praat ons bij over het nieuws in Midden-Delfland

Wekelijks worden we bijgepraat over de gebeurtenissen in Midden-Delfland. Gemma vertelde vanochtend wat er deze week in De Schakel te lezen is. Er wordt onder andere aandacht besteedt aan de Nationale Veiligheidsdag van volgende week in een interview met de burgemeester van Midden-Delfland.



Fingerstyle-gitarist Mart Hillen komende zondag in Theater Koningshof Maassluis

Yael vertelde vanochtend wat er de komende week allemaal weer op het programma staat bij Theater Koningshof in Maassluis. Deze zondag wordt het podium vrijgemaakt voor de fingerstyle-gitarist Mart Hillen. Hij combineert zijn fijnzinnige gitaarspel van gevarieerde muziek van U2, AC/DC, Eric Clapton en Michael Jackson met persoonlijke verhalen. Bovendien kun je aankomende woensdag weer naar de film in het theater. Als het aan Yael ligt is er in ieder geval weer genoeg te bezoeken wat zeker de moeite waard is.



Poll

Mogelijk verdwijnt de McDonald's in Wateringen als de Wippolderlaan op de schop gaat. Jammer?