Archief
Jenny Vermeer

Jenny Vermeer

Strijd om record in laatste weekend Maeslantkering Challenge

In het laatste weekend van de Maeslantkering Challenge, waarbij wielrenners zo vaak mogelijk de heuvel bij de Maeslantkering beklimmen in één dag, zijn enkele recordpogingen onderweg. Om 0.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag begonnen vier renners aan hun avontuur: Ben Vermeer, die daarmee geld inzamelt voor Team Westland, en drie wielrenners van de Westlandse fietsgroep Squattro Tuto Gas.

Het record is nu in handen van Ricardo Kraak uit Maassluis en Wouter Steenks uit De Lier. Zij bestegen op 22 juli 560 keer de heuvel bij Hoek van Holland (250 meter lang, met een stijgingspercentage van 6 procent). Dat gaan de vier wielrenners proberen te verbreken. De fietsers van Squattro Tuto Gas passeerden rond 9.45 uur de 300 rondes. Ben Vermeer zat rond 11.00 uur op 355 beklimmingen.

Op de recordpogingen komt flink wat publiek af. Al bij de start om middernacht kwamen mensen naar de heuvel om de sporters aan te moedigen, onder wie Sander van Scheijndel, die met zijn winkel de wedstrijd onder zijn hoede heeft genomen. Ook rijden andere wielrenners soms een rondje mee, bij Squattro Tuto Gas hebben twee andere groepsleden een aantal keer meegeklommen.



De Maeslantkering Challenge ontstond in juni als een grap op Facebook, maar nam als snel serieuze vormen aan. Van Scheijndel Wielersport adopteerde de strijd en koppelde er een einddatum en een prijs aan. De laatste dag dat er een poging gedaan kan worden het record te verbreken is 30 september. De prijs is een klimgeit: een echte geit die geschonken moet worden aan de kinderboerderij.



De uitreiking is vrijdagavond 5 oktober in de talkshow 'Dit was...' op WOS TV.

De start van Ben Vermeer om 00.00 uur: