Archief

Westland-Maassluis duo nieuwe recordhouders Maeslantkering Challenge

Het recordaantal beklimmingen van de Maeslantkering op één dag is zondag naar een bijna onbereikbaar totaal opgeschroefd. De wielrenners Ricardo Kraak en Wouter Steenks zijn in 24 uur precies 560 keer de enige regionale 'berg' opgereden.

Het record stond op naam van Honselersdijker Paul Sosef, die op 20 juni de heuvel bij de Maeslantkering 402 keer bedwong. Maassluizer Kraak (40) en Lierenaar Steenks (39) zijn gezamenlijk de nieuwe recordhouders.



"We wilden eerst wachten tot 30 september, maar we hebben besloten om er toch vandaag voor te gaan. Zaterdagmiddag om vijf uur zijn we naar bed gegaan, om elf uur ging de wekker en een uurtje later zijn we gestart met lampen op de racefiets", zegt Wouter Steenks tijdens een pauze.

Zondagavond tegen middernacht zaten de 560 beklimmingen er op. In totaal stond er 447 kilometer op de teller. Voor de liefhebbers van cijfers: het duo heeft op één dag daar bij Hoek van Holland 9.400 hoogtemeters overbrugd.

Wie nog een poging wil wagen om het record van Kraak en Steenks te overtreffen, heeft officieel tot 30 september de tijd. Dat is de datum waarop organisator Van Scheijndel Wielersport bekendmaakt wie de klimgeit heeft gewonnen die als ludieke hoofdprijs aan de challenge verbonden is. Zoals het er nu naar uitziet krijgt de prijs twee eigenaren, al moet de geit wel direct aan een kinderboerderij worden geschonken.

Maar Ricardo Kraak is nog niet overtuigd van hun winst. "Er gaat echt nog wel iemand het proberen", vermoedt hij.