Archief
Archieffoto

Archieffoto

Super Kwintsheul is niet hoger dan toegestaan

Het supermarktgebouw aan de Raaphorst in Kwintsheul is niet hoger gebouwd dan is toegestaan volgens de verleende omgevingsvergunning. Dat blijkt uit een uitspraak die de Raad van State woensdag heeft gedaan.

Een inwoner van het naastgelegen appartementencomplex had beroep aangetekend, omdat de dakrand van de supermarkt tot boven de vensterbank van zijn keukenraam komt en daardoor het uitzicht deels belemmert. In bouwtekeningen was volgens hem echter te zien dat de dakrand van de super tot net boven de onderzijde van het keukenraam uitsteekt.

Volgens het oordeel van de Raad van State gaat het hier echter om een illustratie die een, niet helemaal realistische, indruk geeft van hoe het gebouw zich gaat verhouden tot de bestaande bebouwing.

De bewoner vroeg net na zijn verhuizing naar het flatgebouw in september 2016 een bouwstop van de supermarkt aan. De gemeente wees dat echter af, omdat het gebouw volgens de vergunningen 5,25 meter hoog mag zijn en daaraan volgens metingen ter plaatse voldeed.

Categorieen:
Algemeen