Archief
Google Streetview De A4 ligt achter de bossages

Google Streetview De A4 ligt achter de bossages

Extra stil asfalt tegen geluidsoverlast bij Hodenpijl

Rijkswaterstaat (RWS) gaat begin volgend jaar eindelijk maatregelen nemen tegen de geluidsoverlast die bewoners van het buurtschap Hodenpijl in Den Hoorn ervaren door het verkeer op de A4. De wegbeheerder gaat zogenoemd dubbellaags ZOAB-fijn aanleggen. Hiermee moet de geluidsproductie worden teruggedrongen, zo laat een woordvoerder weten.

Het nieuwe wegdeel tussen Delft en Schiedam is in december 2015 geopend. Daardoor is het verkeer toegenomen en ervaren de bewoners meer overlast. Dat blijkt ook uit metingen die zij zelf hebben gedaan. Gemiddeld meten zij een geluidswaarde van 64 decibel (dB) tussen 7.00 en 19.00 uur, waar 53 dB is toegestaan in de buurt van woningen.

Dubbellaags ZOAB-fijn (zeer open asfaltbeton) moet die geluidswaarden dus terugdringen. Dit type asfaltverhardingen zou ongeveer 6 dB stiller zijn dan normaal asfalt.

Bewoonster Janet de Vette is echter nog niet helemaal tevreden: "We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog niet", reageert ze namens de Werkgroep Hodenpijl A4. Zij ziet liever dat er een geluidsscherm komt ter hoogte van het buurtschap. Of dat mogelijk is, moet nog duidelijk worden. Dat wordt volgens de RWS-woordvoerder bekeken binnen het project 'Verbreding A4'. "Indien maatregelen mogelijk zijn (getoetst aan doelmatigheid) zal zo mogelijk ook getracht worden dergelijke maatregelen versneld (binnen enkele jaren) te realiseren."

Categorieen:
Algemeen