Archief
Google Streetview

Google Streetview

Bewoners Den Hoorn klagen over geluidsoverlast A4

Bewoners van buurtschap Op Hodenpijl tussen Schipluiden en Den Hoorn zijn niet blij met de aanleg van de verlengde A4 tussen Delft en Schiedam. Sinds de opening in december ondervinden zij een flinke toename van geluidsoverlast in hun woningen aan de Tramkade en de Rijksstraatweg.

"Op veel plaatsen langs de A4 zijn er geluidsbeperkende maatregelen getroffen, echter voor buurtschap Op Hodenpijl zijn er geen voorzieningen getroffen", schrijven zij in een brief aan Rijkswaterstaat. Een bewoonster laat aan WOS Media weten niet met de ramen open te kunnen slapen. De bewoners hopen dat hun klachten serieus worden genomen en dat er onafhankelijke metingen worden gedaan. "Mochten de normen overschreden worden, willen we graag betrokken worden in de geluidswerende maatregelen die noodzakelijk zijn."

Ondertussen hebben de bewoners zelf alvast diverse metingen gedaan. Hun woningen liggen 50 tot 500 meter van de rijksweg. Gemiddeld meten zij een geluidswaarde van 64 decibel (dB) tussen 7.00 en 19.00 uur. 's Avonds is dat 58 dB en 's nachts 62 dB. "Er zijn echter ook pieken gemeten tot 80 dB." De geluidswaarde die een snelweg mag produceren voor woningen is 53 dB.

Categorieen:
Algemeen