Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Proef met prikkelarme kermis in vier kernen

In maar liefst vier Westlandse kernen wordt dit jaar een proef gehouden met een prikkelarme kermis. Dat heeft burgemeester Van Ardenne donderdagavond bekendgemaakt tijdens de raadscommissie bestuur. Het gaat om de kermis van Wateringen, De Lier, Monster en 's-Gravenzande.

Tijdens de raadsvergadering eerder deze maand werd de wens voor prikkelarme kermissen door Westland Verstandig gelanceerd en breed gesteund door de meeste andere fracties. Zo kunnen ook kinderen die minder goed tegen harde geluiden en felle verlichting kunnen, een keer naar de kermis. Meestal worden daar een of meerdere uren voor gereserveerd op een rustig moment op de dag.

Van Ardenne vond bij die vorige vergadering dat er helemaal geen aanleiding was exploitanten te vragen om een prikkelarme kermis, omdat er volgens haar ook geen signalen zijn dat er in Westland behoefte aan bestaat. Bovendien was uitvoering van de wens volgens haar te kortdag.

Eerder liet de kermisorganisatie van 's-Gravenzande al weten wel aan de wens te kunnen voldoen doen. Nu blijken er dus vier kermisorganisaties mee te willen doen met de proef.