Archief
WOS Media

WOS Media

Meer dan 120 jaar ISW-ervaring met pensioen

Menig Westlander heeft in de afgelopen veertig jaar wel eens les gehad van Kees Bentvelzen, Wim Bouritius of Geert Schuurman. Nu vinden de drie docenten, samen goed voor meer dan 120 jaar aan ervaring, het welletjes en nemen zij afscheid van ISW Hoogeland.

Bentvelzen, Bouritius en Schuurman hebben vrijwel alles meegemaakt: van het Westland College aan de Tiendweg in Naaldwijk, tot de overgang naar ISW en later het nieuwe schoolgebouw in de wijk Hoogeland. Volgens Schuurman straalde het eerste pand "een stukje knusheid uit. En als ik dan hier (ISW Hoogeland, red.) kijk, mis ik die wel."

Bouritius: "Ik kan me ook wel herinneren dat veel leerlingen aan de Tiendweg vaak hun eigen plekje hadden: bij de radiatoren of bij de conciƫrge-loge. En als je met leerlingen spreekt van die periode, dan gaat dat altijd daar over. De warmte en de gezelligheid."

Toch vinden de drie leraren het een goed moment om afscheid te nemen. "De ontwikkelingen in het onderwijs zijn dusdanig dat wij een tijdperk afsluiten. De hele ict-ontwikkeling gaat door op een manier waar wij niet zoveel affinitiet mee hebben", aldus Bouritius.

Speciaal voor WOS Media namen de docenten een keer zelf plaats in de schoolbanken om terug te blikken.